Go to Top

Utisci polaznika individualnih kurseva

S obzirom na brzinu i tempo kojim živimo i radimo, nisam bio u mogućnosti da se uklopim u redovne kurseve u ponudi Obrazovnog sistema EQUILIBRIO i odlučio sam se za individualnu nastavu. Konkretno me je zanimala konverzacija i proširenje vokabulara u mojoj oblasti poslovanja, odnosno bankarstvu, pa je program Čas i kafa zadovoljio sve moje potrebe.

Mirko Jagić, dipl. ekonomista

Testirala sam svoje znanje u Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO pre više od godinu dana i od tada nisam uspela zbog privatnih i poslovnih obaveza da izdvojim vreme za učenje jezika koji mi je neophodan za napredovanje na radnom mestu. S obzirom da svoj nivo poznavanja nemačkog jezika moram da dovedem do visokog nivoa zbog eventualnog odlaska u inostranstvo, rešila sam da pohađam kurs kroz individualnu nastavu, što se pokazalo kao pun pogodak. Poboljšala sam maksimalno konverzaciju, što i nije tako lako kada je u pitanju nemački jezik, usvojila dosta novih reči i fraza i nadam se, otvorila sebi put za dalje usavršavanje.

Marina Jakšić, lekar

Nakon srednje škole boravila sam neko vreme kod rođaka u Nemačkoj, pa se sada služim nemačkim u opštoj komunikaciji, ali slabo stojim sa gramatikom, jer sam jezik nikada nisam učila u školi. U Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO su mi preporučili da kroz individualne časove usvojim vremena i određena gramatička pravila, kako bih nakon toga mogla da se priključim radu u grupi. Iskustvo je bilo sjajno i za vrlo kratko vreme sam iznivelisala gramatiku sa konverzacijom. Tople preporuke!

Jovana Andrić, komercijalista

Trenutno sam na porodiljskom bolovanju i ono malo slobodnog vremena koje imam koristim da usavršim svoje znanje engleskog jezika. S obzirom da zbog bebe nikada ne znam kada ću biti sprečena da dođem na čas, individualna nastava mi daje mogućnost da termine časova utvrđujem prema svom rasporedu, a Obrazovni sistem EQUILIBRIO i moja divna profesorka mi po tom pitanju maksimalno izlaze u susret. Sigurna sam da će mi ovaj vid nastave odgovarati i u narednom periodu, pa ćemo se družiti neko vreme 🙂

Andrea Savić, farmaceut

Kada sam saznala da treba da držim prezentaciju pred nekoliko desetina kolega iz zemlje i inostranstva i to na engleskom jeziku, malo je reći da sam imala tremu. Svesna da sama neću uspeti adekvatno da se pripremim i da budem spremna za pitanja koja me čekaju nakon izlaganja, obratila sam se stručnjacima za pomoć i nisam zažalila. Profesorka se vrlo temeljno pripremala za svaki čas, pomagala mi oko komplikovanih fraza i termina, slušala kako izgovaram problematične reči, neumorno ispravljala i na kraju je sve prošlo odlično. Sada znam gde da dođem kada bude spremala sledeću prezentaciju.

Marija Tomašević, HR menadžer

Zbog dugog i nepredvidivog radnog vremena nisam uspevala da se uklopim u neku grupu kako bih pohađala časove jezika, a već dugo to želim jer mi je dobro znanje engleskog preko potrebno. Individualni opšti kurs jezika mi je omogućio fleksibilnost u pohađanju nastave, a profesorka je pristup u nastavi mogla u potpunosti da prilagodi meni, tako da sada konačno mogu da kažem da odlično vladam engleskim i da se više ne plašim da progovorim.

Tijana Obradović, ekonomista

Imao sam samo nekoliko nedelja vremena da se pripremim za polaganje IELTS ispita jer sam kasno saznao da mi je potreban za program stipendiranja u inostranstvu. Uz intenzivnu individualnu nastavu upoznao sam se sa svim što me očekuje na ispitu, detaljno provežbao sve vrste zadataka i dobio vrlo korisne savete o tehnikama polaganja ispita od profesorke. Morao sam mnogo da radim kod kuće i iako mi je ponekad bilo vrlo naporno da uz sve ostale obaveze na fakultetu toliko vežbam i pišem eseje – uspeh nije izostao. Uskoro putujem u Holandiju.

Dimitrije Kovačević, student

U školi učim engleski jezik već godinama, ali nikada nisam uspevao da dobijem više od trojke na kontrolnim i pismenim zadacima. Zahvaljujući kursu Popravi svoju ocenu napokon sam dostigao četvorku i zadovoljan sam, ne samo ja, nego i moji roditelji.

Ivan Pavlović, učenik

Oduševila sam se kada sam videla da u Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO organizujete pripremu za intervju za posao. Tek sam diplomirala i poslala sam CV na mnoge adrese, a kada sam dobila poziv za intervju i to na engleskom, shvatila sam da mi je potrebna pomoć da se spremim jer nikada ranije nisam prošla kroz tako nešto i nisam znala šta se od mene očekuje. Profesorka je bila toliko ljubazna i strpljiva da sam se potpuno oslobodila treme dok govorim engleski jer ga godinama nisam aktivno koristila i dosta toga sam zaboravila. Nakon par časova mogla sam potpuno slobodno i bez straha od greške da pričam o sebi i svojim ambicijama, a sada mi to koristi i u poslu jer zaista bez znanja engleskog ne bih mogla da ga obavljam kako treba.

Ana Marković, pravnik

U Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO pohađam premium kurs nemačkog jezika, ali zbog potreba posla moram da proširim svoj vokabular i kada je engleski jezik u pitanju. Zbog toga ne mogu da pohađam grupnu nastavu iz engleskog, jer ne mogu da uskladim sve termine, pa sam se odlučio za individualnu nastavu. Jednom nedeljno imam časove u nastavnom centru koji mi je najbliži mestu stanovanja i uspeo sam sve idealno da iskombinujem.

Miloš Grbić, inženjer

Student sam Elektotehničkog fakulteta i planiram da nastavim školovanje i dalje usavršavanje u inostranstvu, za šta mi je potreban položen IELTS ispit. Već sam se za polaganje ispita pripremao uz svoju devojku, ali sam odlučio da se za dodatne „finese“ obratim Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO, gde sam već pohađao kurs za studente. Deset časove individualne nastave mi je bilo dovoljno i ispit sam položio sa odličnom ocenom, čak sam prevazišao i svoja očekivanja. Sve pohvale za Obrazovni sistem EQUILIBRIO.

Nikola Šašić, student

Za individualnu nastavu u Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO sam se odlučila jer nikako nisam mogla svoje radno vreme da uskladim sa radom u grupi u bilo kom terminu. Radim kao medicinska sestra 12 sati dnevno u dnevnim i noćnim smenama i jedino je nastava „1 na 1“ dolazila u obzir. Časovi su bili bazirani na medicinskoj terminologiji, a i sve vreme smo profesorka i ja komunicirale na nemačkom, tako da sam sve naučeno do sada počela da koristim i u praksi. Hvala na divnom iskustvu i sve pohvale za profesionalnost!

Sunčica Jakšić, med. sestra

Opredelila sam se za individualne časove jer mi ne odgovara rad u grupi. Engleski jezik dobro razumem i poznajem gramatiku, ali mi je konverzacija oduvek predstavljala problem. Počela sam da radim u inostranoj firmi, zbog čega mi je bilo neophodno da što pre usavršim engleski i postignem fluentnost. Časovi su mi mnogo pomogli da se oslobodim u govoru i poboljšam izgovor. Od profesorke konstantno dobijam dodatne materijale za proširenje vokabulara. Samopouzdanje mi je poraslo, nemam više problema sa blokadama u govoru i vrlo sam motivisana. Planiram da nastavim na naredni paket časova.

Sonja Veljković, građevinski inženjer

Zbog proširenja obima posla firme u kojoj radim, kao i zbog prelaska na višu poziciju, bilo mi je potrebno da poboljšam engleski jezik. Upisao sam se na individualni poslovni kurs jer je usklađen sa mojim potrebama. Radimo isključivo na gradivu i terminima koji su meni neophodni. Dopada mi se što program nije fiksni, već uvek postoji mogućnost da se, kada imam važan sastanak ili seminar, posebno pripremamo za to. Kurs mi je dosta pomogao da se osposobim za držanje prezentacija na engleskom, pravilnije pišem mejlove, bez problema vodim sastanke sa inostranim partnerima. Zadovoljan sam stručnošću profesora i kvalitetom kursa.

Filip Knežević, diplomirani ekonomista

Idem u prirodno-matematičku gimnaziju i moram da priznam da mi jezici baš ne idu od ruke. U Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO sam prošle godine pohađao kurs za srednjoškolce, pa sam se odlučio da se njima obratim za pomoć oko nemačkog, jer sam bio izuzetno zadovoljan načinom na koji se izvodi nastava. U ponudi imaju kurs Popravi svoju ocenu, i na 5 individualnih časova sam se spremio za bolju ocenu i time oduševio svoju profesorku u gimnaziji . EQUILIBRIO, družićemo se i dalje!

Vuk Petronijević, učenik

Imala sam veliki problem da svoje solidno znanje engleskog jezika pokažem i u komunikaciji sa stranim partnerima i nadređenima u svojoj firmi. Inače sam “tremaroš”, ali sam shvatila da što pre moram da se opustim i oslobodim, jer mi taj problem zaista utiče na posao. Drugarica je pohađala konverzacijski kurs u Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO i toplo mi ih preporučila, pa je jedino rešenje bilo da uz individualnu nastavu razbijem barijere. Profesorka mi je uz srdačno “Hello” već na prvom viđanju ulila ogromno poverenje i sigurnost, i sve je dalje bilo savršeno!

Natalija Simović, dipl. pravnik

Sve pohvale na račun škole! Sva moja očekivanja su ispunjena i program ću nastaviti sve do C1 nivoa. Mogućnost da sam izaberem tempo rada mi se savršeno uklopila u nedeljne planove i uspevam sve da stignem u dogovorenom vremenu. Sve pohvale za profesorku i divno osoblje u školi na Novom Beogradu.

Teofil Đurović, menadžer

Na kursu sam uspela da aktiviram svoje znanje engleskog jezika koje sam godinama zapostavljala. Ispostavilo se da mi je baš individualni rad i bio potreban, jer sam postigla mnogo više nego što sam očekivala i to za kratko vreme. Kurs sam iskoristila da pitam profesorku sve ono što godinama nisam razumela, a nije imao ko da mi objasni. Imajući u vidu uslove rada, lokaciju i naravno moju dragu profesorku, školu i ovaj kurs mogu svima od srca preporučiti.

Nikolina Savić, Key Account manager

Moram reći da sam na početku bila malo sumnjičava kako će sve to izgledati. Kada sam videla gužvu u sekretarijatu škole pomislila sam da neće sve biti kako treba i da se verovatno posao otaljava. Međutim, već prvog časa sam shvatila da se radi veoma ozbiljno i profesionalno, i da ona gužva koju sam videla, postoji sa razlogom. Već godinu dana sam na individualnom programu – neki bi rekli da je skup, a ja bih rekla da vredi sav novac koji sam platila. Na poslu sam počela da radim sa stranim klijentima i nemam više tremu niti problema da o svemu pričam sa njima.

Milena Vasić, psiholog

Engleski sam učio u osnovnoj i srednjoj školi, a kada mi je zatrebao na poslovnom planu, shvatio sam da ništa nisam naučio. Sve moje rečenice su se svodile na “yes” i “no”. U suštini me je bilo malo i stid da krenem sa nastavom u grupi jer ne znam ništa, i to je i bio razlog zašto sam odabrao individualni kurs. Do sada sam uspeo da završim B1 nivo pa mi je i komunikacija sa strancima dosta bolja i sam posao produktivniji. Moje preporuke za kolege iz mog sektora.

Dragan Isaković, špedicija

Pohađala sam nekoliko kurseva na grupnoj nastavi u školi Equilibrio i bila sam veoma zadovoljna. Grupa je bila odlična, profesorka takođe, u suštini ispunila su se moja očekivanja. Na individualni kurs sam prešla kad je došlo do promene mog radnog vremena – počela sam da radim u tri smene i to je bio razlog prelaska na individualnu nastavu. Mnogo napredujem, malo mi fali društvo, ali to je to. Sve pohvale za ogranizaciju i nastavu.

Irena Sarić, radnik u call centru

Odlučio sam se za individualni kurs jer je to jedina vrsta kursa koju mogu da uskladim sa svojim poslovnim obavezama. Zadovoljan sam časovima jer obrađujemo teme koje su mi potrebne za posao. Preporučio bih drugima ovu vrstu kursa zbog uočljivog napretka za kratko vreme, stručnosti profesora, posvećenosti, fleksibilnosti.

Nenad Petrović, marketing menadžer

Upisala sam individualni kurs nemačkog jezika jer moram za kratko vreme da savladam određeni nivo, kako bih polagala međunarodni ispit koji mi je potreban za posao u Nemačkoj. Nastava je intenzivnog tempa, profesorka je vrlo posvećena i trudi se da mi pomogne da što lakše usvojim gradivo, tako da sam prezadovoljna. Posebno mi odgovara što su časovi fleksibilni, pošto se dešava da ne mogu prisustvovati svakom času zbog rada u smenama. Sve pohvale za organizaciju i kvalitet nastave!

Zorana Matić, medicinska sestra

Pripremala sam se za polaganje TOEFL ispita u okviru individualnog kursa zbog upisa na master studije u Americi. Časovi su mi pomogli da se odlično spremim za samu formu ispita. Profesorka mi je konstantno ukazivala na tzv. „cake“ koje mi mogu pomoći da na ispitu budem brza i koncizna. Na kursu smo najviše vežbale one veštine koje su meni bile problematične – pisanje i konverzaciju. Takođe, časovi su uticali da se oslobodim straha od ispita. Ono što je najbitnije, ostvarila sam potrebne bodove na ispitu i aplicirala za master.

Jelena Radovanović, student

Idem u srednju školu, pa sam dugo odsustvovala sa nastave zbog bolesti. Zbog nagomilanog gradiva iz francuskog nisam bila u mogućnosti sama da nadoknadim propušteno i pripremim se za pismeni, pa sam zamolila mamu da se raspita za individualne časove i ona se obratila Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO. Upisala sam program Popravi svoju ocenu gde sam sa profesorkom prešla zaostalo gradivo i popunila sve rupe u znanju koje sam inače imala. Sve preporuke za školu i divnu profesorku 🙂

Sara Štimac, učenica